Ugotowane jajka przekroić na połówki,
wyjąć żółtka i wyłożyć je na talerz, dodać fetę, majonez i rozgnieść widelcem.
Dodać drobno posiekane suszone pomidory, doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać,
pod koniec dodać szczypiorek. Nałożyć w połówki białek.
Wymieszać składniki sosu. Na półmisku ułożyć jajka, udekorować sosem i szczypiorkiem.
Wskazówki
Jak ugotować jajka: do garnka z ciepłą wodą włożyć jajka, przykryć i postawić
na dużym ogniu do zagotowania. Zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 6 minut.
Po upływie tego czasu garnek zdjąć z ognia, wstawić do zlewu i zalać zimną wodą,
w razie potrzeby wymienić wodę na zimniejszą. Stłuc skorupkę i zostawić jajka w wodzie
(gdy woda dostanie się pod skorupki, jajka będą się łatwiej obierały).